Ти тут

Де знаходиться статуя христа спасителя (искупителя)?

Статуя Христа Спасителя - це друге в світі за величиною спорудження в стилі арт-деко. Цей монументальний символ християнства, статуя, що простягнув руки над містом, є головною прикрасою міста. Отже, яке місто удостоївся честі мати унікальною пам`яткою? Яка країна? Статуя Христа Спасителя встановлена в Ріо-де-Жанейро. Туристи прагнуть відвідати Бразилію, щоб побачити її своїми очима.

Статуя Христа Спасителя

Сім чудес світу

Всі знають приголомшливі пам`ятники мистецтва Стародавнього світу: єгипетські піраміди, сфінкса, висячі сади Семіраміди, статую Зевса в Олімпії, храм Артеміди в Ефесі, мавзолей в Галікарнасі, Колоса Родоського і Олександрійський маяк.

Статуя Христа Спасителя - унікальне, але не єдина споруда на нашій планеті, що заслуговує на увагу. У 2007 році було вирішено створити список відомих сучасних архітектурних споруд, щоб вибрати Нові сім чудес світу. У їх числі опинилися піраміди Гізи, Чичен-Іца, Тадж-Махал, Петра, Мачу-Пікчу, Велика китайська стіна, Колізей і статуя Христа Спасителя. Саме про останню і піде сьогодні мова, тому перенесемося в Бразилію і подивимося, що тут є цікавого.

Ріо-де-Жанейро - перлина Бразилії

Де знаходиться статуя Христа СпасителяЦей фантастичний місто мріє відвідати кожен турист. Європейська архітектура, море вогнів, розкішні ювелірні магазини і навіть Музей коштовностей. Ще більш знамениті місцеві пляжі: ніжний білий пісок і ласкавий океан дарують справжню насолоду. Ботанічний сад з фонтанами і чудовими алеями прекрасно підходить для неспішних прогулянок.

У Ріо маса архітектурних пам`яток, які можна відвідати, і найвідоміший серед них - статуя Христа Спасителя на горі Корковаду. Її можна сотні раз побачити по телевізору або в інтернеті, але ніколи ви не відчуєте того трепету, який охоплює кожного, хто опиняється біля підніжжя гіганта на висоті 704 метрів над рівнем моря.

Трохи історії

Де статуя Христа СпасителяЩорічно тисячі туристів приїжджають в місто, де знаходиться статуя Христа Спасителя. Це приголомшливо статуя не залишає байдужими навіть атеїстів, далеких від християнської віри.

Пік, на який пізніше була піднята статуя, ще в XIV столітті називали "Гора спокуси". Її незвичайна форма пізніше привела до зміни назви, і вона стала іменуватися Корковадо, що в перекладі на російську мову означає "горбань".

У 1859 році, перед цілою серією дослідницьких експедицій, тут побував священнослужитель католицької церкви Педро Марія Босс. Підкорений мальовничою красою цих місць, він прийняв рішення звести на горі статую Христа, яка буде служити символом захисту і оберігати місто. Неспроста місцем, де знаходиться статуя Христа Спасителя, було обрано місто Ріо-де-Жанейро. Приголомшлива панорама міста, бухти з мальовничою горою Цукрова голова і ажурна берегова лінія асоціюється ні з чим іншим, як з картиною сучасного раю.

конкурс проектів

Церква була не готова реалізувати такий масштабний проект за свій рахунок, тому проект відклали і почали будівництво залізниці, яка повинна була допомогти в доставці будматеріалів.



У 1921 році був організований фестиваль, названий "тиждень пам`ятника". За час його проведення були зібрані пожертвування для будівництва.

Оскільки місто, де статуя Христа Спасителя знайшла своє постійне місце, так активно брав участь в реалізації цього задуму, було прийнято рішення оголосити конкурс на кращий проект. Архітектори та інженери одразу ж відгукнулися, запропонувавши до розгляду десятки різних варіантів. Міська адміністрація вибрала проект Ейтора да Сільва Коста: його статуя максимально висловлювала ідею християнства, оскільки фігура з розпростертими руками нагадувала хрест.

Треба сказати, що проект зазнав деяких змін. Після довгих суперечок інженери замінили постамент у формі кулі, що символізує землю, на прямокутний. У ньому заклали невелику каплицю, яка діє і до цього дня. Постамент зробили мармуровий.

Розташування

Статуя Христа Спасителя знаходиться

Будівництво тривало близько 9 років, з 1922 по 1931 рік. Це був воістину грандіозний проект. Створити таке чудо, як статуя Христа Спасителя, країна в той час була не готова технічно, тому було прийнято рішення всі деталі виробляти у Франції, а потім доставляти по залізниці до вершини гори Корковадо. Тут їх зустрічали місцеві майстри і скульптори, які виконували збірку. Виготовлена фігура з залізобетону і мильного каменю.



12 жовтня 1931 відбулося урочисте відкриття та освячення статуї. Від кінцевого шляху залізниці до вершини гори була виконана звивиста сходи, що складалася з 220 ступенів, по якій піднімалися численні паломники, туристи і городяни. З тих пір на стрімкій горі Корковадо, що підноситься на 704 метра над рівнем моря, в таємничій імлі хмар і туману стоїть прекрасна статуя Христа Спасителя. Місто, що знаходиться під могутньої захистом Ісуса, розкинувся фантастичним баченням, від якого завмирає серце ... Статуя стала символом Ріо-де-Жанейро і Бразилії.

опис

Статуя Христа Спасителя місто

Ідея фігури Христа, що стоїть з розпростертими руками, говорить про те, що все суще в руках Господа. Статую видно з будь-якої точки міста, в будь-який час доби. Особливо чарівно вона виглядає в променях призахідного сонця з ілюмінатора вертольота. Приватні компанії надають таку послугу: повільний обліт монументальної фігури Христа по колу. Висота її разом з постаментом вражає - 39,6 метра, а розмах рук - 30 метрів. Вага гіганта понад 1100 тонн!

Подорож в часі

Щоб зануритися в епоху створення пам`ятника, слід скористатися старовинним транспортом, що збереглися з 1896 року. Антикварного вигляду трамвайчик ходить до сих пір, поєднуючи верхні і нижні рівні міста. Тільки уявиш, що йому більше 100 років, як відразу перед очима постають минулі десятиліття ...

Подорож буде повільним і дасть вам можливість вдосталь насолодитися чудовими видами. Скриплячи на поворотах і насилу долаючи крутий підйом, трамвай привозить вас до підніжжя сходів, що ведуть до оглядового майданчику. Всього 220 сходинок - і ви у статуї. З цього ракурсу постамент виглядає набагато значнішим почасти тому, що природним п`єдесталом є сама гора. Багато хто говорить про особливу, таємничої аурі, що огортає фігуру. З цим важко не погодитися, тому що поруч з таким твором мистецтва відчуваєш містичний трепет.Яка країна статуя Христа Спасителя

Рекомендації для туристів

Не варто довго ніжитися в ліжку, якщо ви вирішили здійснити подорож до прекрасного. Статуя Христа Спасителя знаходиться в одному з найбільш відвідуваних міст, тому приплив туристів тут дуже великий. Ближче до полудня ви ризикуєте надовго застрягти в черзі. І підйомник, і трамвайчик, і сама сходи мають обмежену пропускну здатність, тому ранній ранок - найкращий час для екскурсії.

З транспортом тут проблем немає: кожні 30 хвилин з міста виходить поїзд, який доставляє бажаючих до монументу. Часу дорога займе зовсім небагато, близько 20 хвилин. Якщо ви не бажаєте розставатися з особистим транспортом, то біля підніжжя статуї є хороша стоянка. Звідси можна зробити піше сходження або скористатися сучасним ліфтом. Сьогодні є можливість піднятися на ескалаторі або фунікулері, тому якщо з вами маленькі діти або люди похилого віку, не переживайте, що навантаження будуть для них не під силу.

Не поспішайте залишати майданчик після огляду статуї: сходіть на екскурсію в музей наївного мистецтва, прогуляйтеся по чудовому лісі самостійно або в компанії екскурсовода. Чисте повітря, прозорі річки і озера, екзотична живність - все це подарує безліч яскравих вражень.

двійники статуї

Статуя Христа Спасителя на сходіПопулярність монумента привела до зведення ряду більш пізніх аналогів. У Лісабоні в середині 90-х років ХХ століття була зведена 28-метрова статуя. Замість 700-метрової гори був використаний п`єдестал висотою в 80 метрів.

У В`єтнамі поставлена аналогічна статуя з розпростертими руками висотою в 32 метри.

В Індонезії лише кілька років тому закінчилося будівництво 30-метрового монумента Христа, і це не дивлячись на те, що країна є мусульманською.

Час, природа, стихія

За неповні 100 років серйозних потрясінь статуя не переживайте. Бурі і урагани, крушили все на своєму шляху, не завдавали їй шкоди, як і блискавки, часто били в неї. Хтось відносить це до властивостей мильного каменю, інші бачать в цьому сакральне значення. В одну з сильних гроз блискавка відколола два пальця з руки Христа. Церква зберігає запас каменю, з якого виконаний монумент, і найближчим часом очікується реконструкція цього найціннішого історичного об`єкта.

Статуя Христа Спасителя країна

Культурна спадщина є відображенням створив її народу. Статуя Христа Спасителя є красномовним доказом величі Бразилії: чудовий витвір мистецтва розташоване в красивому місті світу.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!