Ти тут

Свято вічного життя - вознесіння господнє

Відео: Свято Вознесіння Господнє

Вознесіння Господнє - одне з найбільш шанованих свят, встановлених Православною церквою. Відзначається воно на сороковий день після Великодня і за своїм символічним значенням наближається до найсвятішого Воскресіння.

Відео: Свято Вознесіння. Протоієрей Михайло Горовий

піднесення господнєПротягом свого перебування серед живих Христу доводилося не раз доводити чудову сутність подій Страсного тижня. І тоді, як і зараз, люди були схильні сумніватися в правдивості подій, викладених пізніше в новозавітних Євангеліях. Ніхто не знав Ісуса краще, ніж його мати і учні. Він приділяв багато часу для спілкування з ними, розуміючи їх людську сутність. Метою спільних трапез і бесід було переконати їх в тому, що це - він, і ніхто інший, страчений, воскреслий і воплотився.

Однак після воскресіння Син Божий вже перестав бути звичайним земним людиною, він був до своїх близьких людям лише на якийсь час, щоб пояснити їм те, як проповідувати слово істини, наставивши їх поки що перебувати в Єрусалимі невідлучно. Христос розумів, що земні його дні полічені, і поспішав роз`яснити всю сутність християнського вчення, щоб апостоли правильно донесли його, проповідуючи народам.



13 червня вознесіння господнєВознесіння Господнє відбулося на Оливній горі, що по дорозі з Єрусалиму до Віфанії. Як показали питання, що задаються учнями, вони частково знаходилися в омані щодо великої місії свого вчителя, посланого на землю для порятунку всього людства. Апостоли запитували про відновлення царства Ізраїлевого, тобто про досить локальної задачі, в той час як святе вчення Христове має запанувати в усьому світі. Про це і йдеться у відповіді Ісуса: він закликав їх свідчити про нього в Єрусалимі, Самарії, Юдеї та в усіх країнах і землях.



Потім відбулося Вознесіння Господнє. Він підняв руки і піднявся на небеса, сівши праворуч, тобто праворуч від Отця Небесного. Більше сумнівів в божественне походження Сина Божого не було. Але Христос не віддалився від нас, що живуть на землі, а показав шлях в Царство небесне - рай - для всіх людей, що живуть на грішній землі. Вознесіння Господнє стало своєрідним мостом, що з`єднує життя земну і небесну, і довело безсмертя душі, її нескінченне існування. Сам же Ісус зробив все у своєму земному житті, щоб переконати улюблене їм людство в правильності своїх проповідей. Він пожертвував заради цього всім, що тільки може покласти на вівтар віри живе на землі людина.

Відео: Вознесіння Господнє. Прот. Артемій Владимиров

свято Вознесіння Господнього

свято Вознесіння Господня несе всім віруючим надію на порятунок і розраду всім скорботним, які втратили близьких їм людей. Як Христос сказав про те, що готує своїм учням місце поруч з собою, так і кожен православний християнин знає про те, що його розлука з покинули земний світ улюбленими тимчасова, а в небесного життя його чекає єднання з ними. Як Ісус зберігає всіх, хто сповідує його вчення, так праведники стають предстателями кожної людини перед Творцем.

У 2013 році цей двунадесяте свято припав на 13 червня. Вознесіння Господнє відзначається згідно астрономічним вимірам, і його дата прив`язана до дня Святого Воскресіння. У цей день церковна служба красива і урочиста, читаються тропар, кондак і величання, а люди моляться про силу, потрібної для подолання гріха і досягнення Царства Небесного.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!