Ти тут

Ієремиїл (архангел) в чому допомагає?

Архангели - вожді ангельського воїнства, які мають найтісніший контакт Богу. Для того щоб розібратися з тим, хто такий Ієремиїл (архангел) і в чому він допомагає, варто зробити невеличкий відступ. Як є дев`ять чинів ангельських, так і Мiсяць Лис теж вважається дев`ятим місяцем від березня, з якого раніше починався рік, тому він був обраний для свята ангелів (8/21 листопада). У Святому Письмі і віддання описані наступні ангели: Михаїл, Гавриїл, Ієремиїл, Рафаїл, Иегудиил, Уриїл, Селафіїл і Варахиїл. В ієрархії ангелів вони поклоняються Богу, втілюють святі цілі Господа на землі і допомагають людям справлятися з їх потребами.

Відео: Як і в чому Вам допомагають Архангели? До кого звертатися за якою допомогою?

Ієремиїл архангел

Архангел Ієремиїл: у чому допомагає

Які справи земні допомагає вершити ця знакова фігура? Значний благих, добрих помислів і возносітелем душ до Бога є Ієремиїл (архангел). У православній традиції він посилається до людини, щоб допомогти йому повернутися до Бога. Ієремиїл (архангел) відкриває похмурі таємниці майбутнього світу, який загруз у гріхах, і допомагає виявити в світі зерна святості і життя вічного. Йому підкоряються ангели покаяння, які дають можливість згадати людині про забутих гріхах. І коли грішник сповідається або причащається, небесні воїни теж знаходяться поруч і дають сили для молитви і роботи душі.

Відео: Акафіст Архистратигу Михайлу із захисною молитвою

Ім`я Ієремиїл з єврейського означає «піднесення до Бога», або «милість Божа». Він є натхненником людей на те, щоб вони більше часу приділяли духовним аспектам і докладали до цього максимум праці і зусиль. В процесі осягнення архангел Ієремиїл буде знаходитися поруч, і допомога його не змусить себе чекати. Він допоможе людині пізнати Божественну мудрість і милість. Якщо раптом щось не виходить, відчувається певний духовний застій, ослабли сили, немає інтересу і до цього потрібно відродити ентузіазм, тоді потрібно молитися архангелу Іереміілу. Цей служитель небесний вкаже той духовний шлях, який буде правильним і призведе до спасіння людської душі.

Ієремиїл (архангел) - ікона

Як виглядає ангел згідно з церковними канонами? Архангел Ієремиїл (фото ікони на це вказує) зображується найчастіше з вагами в правій руці. Також за переказами він є небесним пророком одкровень, що допомагає душам тільки що померлих людей заново переглянути своє прожите життя.

молитва архангелу іереміілу

Часто в очікуванні якихось чудес ми різко воцерковлятися, беремося за читання Святого Письма, молитви та іншої духовної літератури, помилково думаючи, що в мить щось в нашому житті зміниться, проте через деякий час проходить все завзяття, і голову відвідують зовсім ті думки, тому що потрібно величезна робота над своїм духовним станом. При цьому через бісівських підступів людина може впасти у зневіру і нудьгу. Але в силах ієремиїл створити всі сприятливі умови для емоційного зцілення людини і особливо в ситуаціях, коли потрібно прощення іншого, адже це найголовніша складова духовного виховання.

Вчитися на помилках, закликаючи ім`я архангела

Він також дає можливість людині вивчити попередній життєвий досвід, щоб стати сильніше, почати ефективну боротьбу з різного роду пристрастями і спокусами, а також внести в своє життя позитивні зміни. Таким чином, переглядаючи своє життя щодня, можна отримати величезну користь. Архангел Ієремиїл попереджає, що в іншому світі у людини тієї можливості вже не буде, але поки він живий, то може провести аналіз і знайти помилки у взаєминах з іншими людьми, покаятися і не повторювати їх у майбутньому.



Ієремиїл архангел ікона

Згадки в біблійних сюжетах

Святий Ієремиїл (архангел) описується в неканонічною «Третьої книзі Ездри». Він з`являється з уриїл і відповідає на питання праведника Ездри про ті ознаки, що передуватимуть кінцю світу, про спадщину вічного для праведників Царства Небесного. Він також пояснює, що Всевишній все зважив на своїх вагах, виміряв часи і годинник, тому майбутньому віці настане тільки тоді, коли кількість котрі постали перед Богом праведників ( «число насіння») досягне певної цифри, відображеної з колін Ізраїлевих, а дорівнює вона буде 144 000 ( «Апокаліпсис Іоанна Богослова»). За цим прийде День Страшного суду, з Небес спуститься до людей у славі своїй Син Людський і всі святі ангели з ним. Грядущий на хмарах з потугою й славою пошле ангелів своїх з гуком трубою, і зберуть вони обраних, і почують всі слова Спасителя світу, щоб благословенні прийшли й посіли Царство, уготоване їм.

ієремиїл фото

застереження

За допомогою диму і вогню небесний чоловік Ієремиїл відкрив святому пророку, що вже пройшли дві частини того часу і залишилася третя. І тут варто нагадати, що Ездра жив в кінці V тисячоліття від створення Адама. Дата відповідає V століття до Різдва Христового. Ездра питав його про те, чи доживе він до днів цих, і що тоді станеться. Але архангел відповів, що він може частково розповісти про ті ознаки, але про життя його він не послано, щоб говорити. Розповів йому архангел Ієремиїл, що буде відбуватися перед кінцем світу, і що вміє в цих питаннях розбиратися повинен буде відчути близькість кінця світу.

Архістратиг Божий Ієремиїл допомагає відкрити похмуру перспективу світу, який загруз у гріху. Але він також допомагає побачити святі зерна життя вічного у вмираючому світі.

Молитва і прохання архангелу



Молитва архангелу Іереміілу починається зі слів: «О, великий архістратиг і архангел Божий Іеремііле… »Молитва до святих ангелів:« До вас, яко заступником і зберігачем життя мого… »

Архангела Іерімііла називають великим благовісником, який віщає про велике і преславне. Він допомагає відкрити людському оку пізнання, пророцтва і розуміння волі Божої, зміцнює святу віру в людях, просвіщає їх розум знаннями Євангелія і присвячує в таїнства благочестивої віри.

духовні практики

В кінці для тих, хто займається езотерикою, потрібно додати, що духовні практики відносять кожного архангела до певного променю світла. Ці промені використовують для балансування або усунення болю в будь-якій частині людського тіла, розкриття чакр, розвитку здібностей і т. Д. Потрібно тільки закликати архангела і попросити про допомогу. Тоді зовсім логічно може виникнути питання: архангел Ієремиїл на якому промені служить? Його промінь - ліловий. Це чакра «третього ока», яка знаходиться у верхній точці лоба, що дозволяє людині стати господарем своєї долі при постійній підтримці архангелів.

архистратиги Михаїл і Гавриїл

У число семи архангелів входять два архістратига. Перший - архістратиг Михаїл ( «хто рівний Богу») - головний вождь війська Господнього, він поставлений над усіма ангельськими чинами. Під його проводом йшла війна між ангелами і диявольськими силами. Ця подія описана в «Апокаліпсисі» Іоанна Богослова. Архангел Михайло після смерті Мойсея приховав місце, де було поховано його тіло, щоб євреї не стали почитати його як Бога.

ієремиїл в чому допомагає

Другий - архістратиг Гавриїл ( «воїн Божий»), який відкрив пророку Даниїлу таємниці майбутнього, з`явився в священному храмі до праведного Захарію і сповістив йому про народження сина Івана (Хрестителя). Після цього він сповістив Діві Марії благу звістку про те, що вона народить Ісуса - сина Всевишнього.

інші архангели

За Архістратига потрібно також згадати і інших архангелів. Рафаїл ( «зцілення Боже») - лікар Божий, путівник і цілитель недуг людських. Він згадується в «Книзі Товита». Хто хоче сподобитися допомоги небесної архангела Рафаїла, тому необхідно самому бути милостивим до бідують.

Уриїл ( «світ Божий») - наставник заблукалих, просвітитель неосвіченого люду. Він просвічує уми людські корисною для людських душ істиною, запалює серця їх любов`ю до Бога. Згадки про уриїл можна знайти в «Третій книзі Ездри» він був посланий Господом до Ездри, щоб запропонувати йому три шляхи і три подоби.

Архангел Селафіїл ( «молитвеник Божий») - молитовник, який завжди молиться Богу про людей, про їх спасіння і спонукає до молитви. Архангел Селафіїл згадується в «Третій Книзі Ездри». У книзі «Буття» він з`явився Агари в пустелі, коли її вигнав Авраам.

ієремиїл на якому промені служить

Архангел Иегудиил ( «славить Господа») вважається покровителем ченців, хто клопоче про відплату їм за їхню працю і подвиги, зміцнює трудящих у Славу Божу. Зі Святого Письма архангел Иегудиил за велінням Божим протегував ізраїльтянам в їх 40-річному мандрах.

Архангел Варахиїл ( «Богом благословенний») - один з трьох ангелів в Мамре, з`явилися Авраамові у дуба. Він передбачив Сарі - дружині Авраама - народження сина Ісаака і підтвердив прийняли обітницю спасіння в раю всього людського роду в особі Адама, обіцяне Богом.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!