Ти тут

Християнство - це одна з найбільш поширених релігій

Відео: Адвентисти сьомого дня: факти і плітки - Даг Батчелор

Християнство є однією з найбільш поширених світових релігій. Воно засноване на принципі монотеїзму і сформувалося в I-II столітті в рамках іудаїзму. Центральний принцип цієї релігії полягає в тому, що Ісус Христос є єдиним Богом, який володіє саме божественної, а не людською силою, який втілився на Землі у вигляді Сина Божого, щоб померти за гріхи всіх людей. Разом з тим християнство - це не просто монотеистическая віра. Воно також привносить в принципи єдинобожжя ідею потрійності єдиної особистості (Бог, Логос, Святий Дух).

християнство це

Виникнення християнства. Коротко про ранню історію

У розумінні самих християн їхня релігія виникла раптово як результат вознесіння Ісуса Христа в Царство Небесне. Однак слід зважати на той факт, що християнське віровчення є продовженням багатовікової теології іудеїв, змішаної з міфами еллінів. Так, Павло в своїх справжніх посланнях Нового Завіту ще в 50-х рр н. е. описує «таємничу релігію Ісуса». І, судячи з цих писань, Павло нічого не знав ні про божественне зачаття Христа, ні про таємній вечері, ні про воскресіння після смерті. Він не говорив явно про те, чи прийняв Ісус хрещення, хоч і досить часто згадує про хрещення в ім`я Христа.

Через 20 років Євангеліє від Марка змогло розкрити деякі особливості служіння Ісуса. При цьому більш пізні євангелія Матвія і Луки більшою мірою засновані на попередньому навчанні, а ось Іоанн викладає історію зовсім по-іншому.

значення слова християнство

Відео: Хрещення | Таємниці Нового Завіту

Ще в перші століття нашої ери багато з написаних праць по християнству були визнані недостовірними і шахрайськими. Різні тлумачення призвели до того, що стали можливими суперечки навколо тонкощів теології. Інакомислення в християнській церкві було покладено край, коли на Першому Нікейському соборі, скликаному імператором Костянтином I в 325 році, був прийнятий найперший символ віри. І вже в 380 році в Римській імперії ця релігія набула статусу офіційної.

Характерні риси християнства

У даній релігії присутні такі основні принципи:

1. спіритуалістичний єдинобожжя з вченням про потрійності Осіб в одному божественному суті.

2. Бог є абсолютно досконалим Духом, Бог є любов.



3. Людська особистість абсолютно цінна і є безсмертним духовною істотою, створеним Богом за своєю подобою.

4. Ідеальне призначення людини полягає у всебічному нескінченному духовному вдосконаленні.

5. Духовний початок панує над матерією. А Бог - її владика.

6. Зло знаходиться не в матерії і створено не від неї, а від збоченій волі ангелів і людини.

Відео: ХОЧУ ЗНАТИ - ВІРМЕНІЯ - Християнство



7. Християнство - це також вчення про воскресіння плоті і про блаженстві, знаходить праведниками в світі проясненій і вічне.

8. Догмат християнства - вчення про Боголюдини, який спустився на Землю заради порятунку людей від гріха.

9. Дана релігія заснована на головній книзі, Біблії, і вірі.

Таким чином, християнство - це ще й релігія гармонії матерії і духу. Вона не принижує жодного з видів діяльності людини, але намагається облагородити їх все.

Що таке християнство як віровчення?

Перш за все, це віра в те, що рятівник людства Ісус Христос був Богом у плоті, який був зачатий Святим Духом і народжений Дівою Марією. Живучи на Землі в період правління Понтія Пілата, він пізнав страждання і був розп`ятий. Після своєї смерті Ісус зійшов в пекло, а на третій день воскрес із мертвих і вознісся на небеса. І тепер звідти він прийде судити і живих, і мертвих.

що таке християнство

Точне значення слова «християнство» досить туманно. І при його тлумаченні велике значення має те, на які історичні та релігійні джерела можна спиратися або з ким ведеться розмова. Традиційно його поняття викладається в трьох основних положеннях: Апостольський Символ Віри, Нікейський Символ Віри, Афанасьевский Символ Віри. Однак розроблені і інші положення.

У різні часи православні, католики, катари, гностики, протестанти, мормони, квакери і інші релігійні групи не зважали християнськими і були визнані єретичними. У більшості церков єресь вважалася зрадою, що в результаті призводило до масових гонінь, тортур і вбивств.

порятунок

У християнстві людина визнається істотою спочатку недосконалим, яке легко піддається спокусі (первородний гріх Адама і Єви). При цьому кожен може знайти порятунок, яке дається у вигляді Божої благодаті. Воно необхідне, щоб люди прийняли присутність Бога після смерті. Як саме відбувається цей процес? До кінця не ясно, оскільки існує кілька різних тверджень: одні вважають, що найголовніше - це вера- інші - що вона повинна підтверджуватися благими справами. Проте прийнято вважати, що смерть Ісуса Христа є спокутою за гріхи всього людства.

виникнення християнства коротко

Трійця

Велика частина християнського світу підтримують концепцію Трійці, в основі якої закладено, що єдиний Бог має три іпостасі: Бог Батько (Створив Всесвіт), Бог Син (Ісус Христос, який відкупив людей), Святий Дух (рятує людські душі).

Тринітаризм, або вчення про Трійцю, є загальноприйнятою точкою зору для більшості християн, але не для всіх. Так, наприклад, унітаристи визнають існування однієї лише особистості Бога-творця. А п`ятидесятники-едінственнікі вважають єдиним Богом саме Ісуса Христа.

Таким чином, християнство - це одна з найбільш роздроблених релігій, яка містить безліч конфесій.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!