Ти тут

Служба в церкві

Під час роботи необхідно уважно стежити за її ходом, хреститися і кланятися разом з усіма присутніми в церкві. Перед тим, як поставити свічку або підійти до ікони, теж слід перехреститися. Входячи і виходячи з церкви також роблять уклін і хрестяться. Служба в церкві не терпить суєти. Без потреби з неї під час ведення служби не виходять, жінки приходять з покритою головою і скромно одягнені, по можливості, без макіяжу, в дні менструацій в храм ходити суворо забороняється, це великий гріх.

Ведення служб відповідно до церковного статуту

Відео: СЛУЖБА У ХРАМІ Ранкове правило ранкові молитви.

Існує церковний статут, відповідно до якого проводиться щоденне служба в монастирях і повинна проводитися в церкві. Скільки триває служба в церкві? Спочатку йде ранкова служба, потім Божественна літургія. Вечірня служба буває близько 6-7 годин вечора.

Певний час дня не є обов`язковим, але служба за своїм призначенням і змістом прив`язана до певного часу доби, тому церква дотримується проведення служб у відведені їй годинник. Тривалість служби також не обмежена жодними канонами. Є століттями сформований звичай ведення служби, яка становить в середньому від 1,5 до 2-3 годин.



Служби в церкві поділяються на добові, седмічное, а також річні служби. Добові служби йдуть протягом доби, потім повторюються, замикаючись, таким чином, до кола. Так само відбувається і з седмичним, з річними колами. Служби не мають певного ритуалу, незмінні тільки добові щоденні служби, це основа богослужіння.

Як проходить служба в церкві

Добові служби проходять щодня. У дні постів, Великого та інших, відбувається не тільки служіння Богу, а й проводиться служба в церкві зі сповіддю і причастям Святих Тайн Ісуса Христа. Великі парафії, де на служби збирається велика кількість віруючих, можуть здійснювати по дві літургії в день. Сільські парафіяни ходять на служби в недільні та святкові дні.



Як проходять служби в церкві? Треба сказати, що служби не здійснюються по одній. Наприклад, служба, присвячена Народженню або Хрещення (тобто події, що відбувається раз на рік), не виділяється в окреме служіння, а з`єднується зі службами добового кола. У добовий коло входять служби седмиці і річні. Вони з`єднуються в одну службу, в якій звучать молитви, читання і співи, які пов`язані з днями року і седмиці.

Відео: Служба в православному храмі

У церкві є церковні служби 9 видів: Вранці - 9й годину, вечірня служба, повечір`я, потім полунощніца. Утреня, а потім по годинах: перший, третій і шостий. Увечері, після шостої години - Божественна літургія. Перша година приєднується до ранкової молитви, а Божественна літургія є службою особливої. Всіх служб, які повинні проводитися в храмі, зазвичай сім.

Всі молитви, за винятком «Отче наш», придумані людьми

Відео: Недільна служба в Храмі Преображення Господнього (Порт Байкал) 05 07 2015р.

Історія християнства знає тільки одну молитву, передану безпосередньо Ісусом Христом: «Отче наш». Потім апостольські настанови давали рекомендації з читання молитов щоденних. Вранці, о третій годині, в шостий, в дев`ятий і ввечері. Вранці - на знак подяки Господу, в третій тому, що Христос отримав вирок. Шосту годину - це час розп`яття і дев`ятий - годину скорботи. Вечірня молитва - подяка Богу. Як в давні часи апостоли славили Ісуса Христа і найбільш значущі події, пов`язані з його життям і смертю, так і сьогодні зберігається традиція богослужіння в храмі.

Кожна з перерахованих служб повинна в церкви вирушатиме щодня і самостійно. Але, терплячи до умов мирського життя, церква проводить ранкові та вечірні богослужіння двічі в день, тобто в громадських Церкви не дотримуються суворого дотримання статуту. У монастирях служби проводяться відповідно до церковного статуту, як і належить, сім раз на добу.

Ісус в своїх настановах апостолам говорить про те, що молитва повинна бути щирою. Якими б не були молитви, написані іншими, людина завжди має можливість звернутися до Бога безпосередньо, в своєму серці, і Він обов`язково почує молитву щиру, що йде від серця.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!