Ти тут

Віра в розп`яття христа звільняє від гріха

Розп`яття Ісуса Христа - це подія, яка має колосальну важливість для всіх віруючих християн. Цей символ також займає центральне місце в християнському мистецтві. Не кожна людина розуміє сенс цієї страти. "Кому потрібно було розп`яття Христа, римлянам або іудейським священикам?" - Запитують люди. У відповідь істинно віруючі відповідають, що це було потрібно всього людства.

Місце розп`яття Христа - гора Голгофа, яка перебувала за стінами міста Єрусалима. За традицією там відбувалися страти злочинців, які скоїли тяжкі злочини. Сьогодні Голгофа приєднана до "Храму гробу Господнього" і стала другою головною святинею для християн усього світу. Отже, Розп`яття Христа відбулося не тому, що поганим і злим людям не сподобався хороший і добрий проповідник, все набагато серйозніше і грандіозніше. Старий Заповіт Біблії говорить нам про те, що один із Вселенських законів говорить: "Не може бути прощений гріх, якщо не проллється кров".



Саме з цієї причини "Червона нитка принесення жертви за гріх" проходить через всю Біблію, аж до того дня, коли відбулося Розп`яття Христа на Хресті. Спочатку жертва приносилася за кожну людину, і ми можемо згадати історію Авеля і Каїна. Потім за часів виходу єврейського народу з рабства єгипетського вже кожна сім`я повинна була принести тварину в жертву і помазати його кров`ю косяки дверей свого будинку. Так вони не тільки замість своєї крові проливали кров тварини, але як ми знаємо, отримали захист від Ангела Смерті.

Відео: Мусульманський і його ДВІ ДРУЖИНИ увірували в Ісуса Христа

Ще корисно згадати один старозавітний епізод. Одного разу, вже під час виходу з Єгипту, народ Ізраїлю впав в гріхи. Люди почали нарікати, проявляючи невдоволення проти Бога і Його пророка Мойсея. В покарання ропотніков почали жалити отруйні змії. Коли люди покаялися, то Мойсей помолився до Господа, а Він сказав йому зробити мідного змія і підняти його вгору, прикріпивши до древка прапора. Коли ужалений людина дивилася на змія, то зцілявся і залишався живим. Ця подія також символізує Розп`яття Христа. Змій тут є символом гріха, який зробили Адам і Єва, а древо - Хрест.



Хресна смерть Ісуса Христа була зумовлена спочатку. Про це можна прочитати, наприклад, в 53 главі пророка Ісаї та інших книгах Старого Завіту. На час цієї страти іудеї вже приносили жертву за весь народ. Це робив первосвященик, який входив в Святилище з кров`ю жертовної тварини, а весь народ залишався зовні. Слід зазначити, що хресна смерть була вкрай болюча і ганебна, але Син Божий прийняв її добровільно, оскільки принесення в жертву тварин не могло принести внутрішнього звільнення людини від його гріховної природи.

Відео: Юрій Стогніенко - Сила воскресіння

Людина чинить гріх з тієї причини, що народжений таким, оскільки імовірно все люди походять від Адама, який, завдяки змію був "заражений" гріхом. Ісус Син Божий названий на Біблії "другим Адамом", Які існували ще до появи перших людей на Землі. "другий Адам" прийшов для того, щоб виправити те, що зробив в Едемському саду перший Адам. Жертва Христа на Хресті була принесена за весь Світ, за кожну людину, яка усвідомлює її зміст, повірить в смерть і воскресіння Божого Сина і прийме Його, як свого Спасителя.

Розп`яття Христа на картинах деяких художників зображується таким чином: що закінчується з ран Ісуса Свята Кров омиває лежить біля основи Хреста череп. Належить він Адаму, і таким чином можна зрозуміти, що первородний гріх втратив свою силу над віруючою людиною. Фактично, за гріх світу заплачено. Крім того, Христос прийняв як первородний гріх, так і покарання за його вчинення на Себе. Тому Його Жертву також називають "замісної". Він прийняв страшну кару і фактично здобув перемогу над силами, які належать до Царства Темряви. Написано, що Ісус Христос переміг над ними і з владою піддав ганебної поразки. Християни вірять, що Син Божий, таким чином, звільнив їх від проклять, немочей і хвороб.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!