Ти тут

Якою має бути сценка на паску. Християнські сценки на паску

Цей день був відзначений у календарі ізраїльтян ще до встановлення Пасхи - в той час вони проводили святкування, пов`язані з землеробством і скотарством. Великдень же була встановлена Господом в честь вилучення Ізраїлю з рук Єгипетського фараона, щоб люди пам`ятали про своє звільнення. Сценки для дітей на Великдень допоможуть в цікавій формі розповісти цю історію.

сценка на Великдень

Як почали відзначати Великдень

Коли ізраїльтяни, які жили в Єгипті, стали жорстоко утискатимуться, Бог почув їхні страждання і вирішив вивести їх в землю, яку він обіцяв Аврааму - обітовану землю - під приводом триденних жертвоприношень в пустелі. Крім того, він мав намір показати всім свою міць і сповістити про те, що він зробив Ізраїль своїм обраним народом, а також налякати інших людей. Тому він зробив серце фараона впертим, щоб той не захотів відпускати своїх рабів в пустелю, а потім наслав на Єгипет 10 страт, одну за одною, щоб зробити запеклим їхнє фараона, поки не виконав все задумане. І в ніч, коли Бог вразив всіх єгипетських первістків, ізраїльтяни вирушили в дорогу і вперше відзначили Великдень, заколовши свій первородний худобу і принісши хлібні жертви - прісні паски.

Якою має бути великодня сценка

Для того щоб долучитися до чогось світлого і важливого, розповісти історію цього свята, можна поставити різні сценки на Великдень. Християнські сценки допоможуть в доступній формі розповісти про Ісуса Христа. Після самопожертви Ісуса цей день набув ще одне значення - спокутування всіх людських гріхів. Розіп`ятий в ім`я порятунку в п`ятницю, в неділю він ожив, тому Великдень називають також Світлим Христовим Воскресінням. У наш час це торжество увійшло в число повсюдних свят, і навіть ті, хто не визначився зі своєю вірою в Бога, відзначають його. Великодні сценки - це символ чистоти, доброти і оновлення.

великодні сценки

Відео: Сценка на Великдень

Чого варто уникати

Сценки на Великдень для молоді можуть бути більш серйозними. Але так як в Біблії містяться сцени насильства і жорстокості, щоб не лякати надмірно вразливих дітей, деякі моменти необхідно адаптувати, наприклад розп`яття на хресті. Сценки на Великдень християнські не обов`язково повинні показувати смерть Ісуса, досить буде просто в загальних рисах дати зрозуміти, що на хресті він страждав, потім покинув нас, після чого воскрес. Разом з тим не можна міняти емоційне забарвлення подій - якщо присутній жорстокість або страждання, їх потрібно показати, щоб у дитини розвивалося співчуття до інших людей. Природно, сценка на Великдень повинна показувати жорстокість тільки образно, без деталізації. Не варто також говорити про чиємусь смерті. Але якщо дитина сама задасть пряме запитання, на нього краще відповісти чесно. Також вкрай важливо закінчувати кожну сценку на позитивній ноті, можна читати вірші на Великдень.

достовірна передача

Ставлячи сценки для дітей на Великдень, не можна замінювати смислові образи і спотворювати їх, щоб в світосприйнятті дітей не виникало помилкової символіки. З цих же міркувань яйце, яке Магдалена підносить царю Тиберію (див. Нижче Сценарій №4), має бути спочатку червоним - не намагайтеся робити над яйцем фокуси і переконувати будь-кого під час сценки, що воно змінило колір. Великодні сценки для дітей не повинні створювати у них відчуття помилкового дива. Переважно промовчати про щось, ніж обдурити їх віру в незвичайне. Краще скажіть, що це - те саме яйце, яке дісталося вам вже червоним, або поясніть, що ви пофарбували його самі.

Відео: сценка "Візьми свій хрест"

сценки для дітей на Великдень

Сценарій №1. Вихід з Єгипту і встановлення Пасхи

Реквізит і одяг: Мотузка, картонні серпи, кубики, хустки, стілець фараона, паску. Кубики можна замінити порожніми картонними коробками або подушками, як хусток можна використовувати шарфи або будь-яку тканину, яка обв`язується навколо голови або на манер туніки.



Діючі лиця: Йосип, ізраїльтяни (2 і більше осіб, різні великодні сценки тут можуть грати одні і ті ж люди), єгиптяни (2 і більше осіб), Мойсей, єгипетський фараон.

оповідач: "Дуже давно, коли прийшов Йосип до Єгипту, від нього стався численний народ, який називався ізраїльтянами. Спочатку вони жили спокійно, але потім єгиптяни почали ображати їх. Вони зробили їх своїми рабами, змушували багато працювати і зовсім про них не дбали. Ізраїльтянам було дуже важко. Коли Бог побачив це, то вирішив врятувати їх і послав Мойсея. Але єгипетський фараон не захотів відпускати ізраїльтян. Тоді Бог послав мух і сарану, і хвороби, і інші кари, і забрав у єгиптян всіх старших дітей, і вони голосно плакали, і погодилися після цього відпустити народ. А щоб не забрати випадково ізраїльських дітей, Бог сказав їм намалювати на дверях мітки, і щоб вони завжди пам`ятали про це, покарав є прісні паски. Тієї ночі ізраїльтяни пішли з Єгипту і перший раз відзначили Великдень".

дії. Ця сценка на Великдень починається з того, що Йосип виводить за собою народ. Потім виходять єгиптяни і обертають (зовсім не туго) навколо народу мотузку. Полонені ізраїльтяни сумно косять пшеницю серпами і перекладають кубики. З`являється Мойсей, просить у фараона відпустити ізраїльтян, той відмовляє. Тоді Мойсей забирає у єгиптян з рук по ляльці, ті плачуть і відпускають ізраїльтян. Мойсей веде ізраїльтян з Єгипту, вони святкують Великдень і трапезують паскою.

сценки на Великдень християнські

Сценарій №2. народження Ісуса

реквізит: Лялька-немовля, хустки, ціпки, біла картонна зірка, кошики з подарунками. Як ляльки-немовляти підійде будь-яка лялька не жіночої статі. Також бажано зробити з ватману плакат із зображенням сіна і декількох тварин (наприклад ягнят, баранів, кіз, домашніх голубів) і розмістити його як фон.



Діючі лиця: Марія, Йосип, пастухи (2 і більше), волхви (3 чоловік).

оповідач: "Після цього був час, коли люди стали засмучувати Бога своєю поведінкою, і він захотів відправити кого-небудь, щоб допомогти їм виправитися. У ті дні жили Марія і Йосип, у них не було дитини. Вони ніколи не робили того, що засмучувало Бога, тому він вирішив, що саме Марія народить Ісуса Христа. Марія і Йосип пішли до Віфлеєму, але для них не знайшлося місця, тому вони ночували в печері, де жили кози і вівці. Там Марія і народила. Коли Ісус з`явився на світ, пастухи кланялися йому, а над Віфлеємом загорілася зірка. Далеко на сході волхви побачили зірку і дізналися, що має народитися Ісус Христос. Вони прийшли поклонитися йому і зробити подарунки. Ісус робив багато добрих справ і чудес і розповідав людям, як не засмучувати Бога, а 12 апостолів подорожували разом з ним. Вони стали його вірними друзями і слухали уважніше всіх".

дії. Марія і Йосип входять на сцену, Марія народжує. Пастухи дивляться на Ііуса і кланяються. Ця сценка на Великдень може гратися з приглушеним світлом. З`являється зірка, яку помічають волхви. Вони підходять, кланяються і дарують подарунки.

вірші на Великдень

Сценарій №3. Розп`яття і воскресіння Ісуса Христа

реквізит: Хустки, мотузка, хрест, два стільці. Хрест можна виготовити з двох дощок або палиць, просто збивши їх цвяхами або зв`язавши, головне, щоб вони були не дуже маленькі, або не дуже великі, або прикріпити заготовку з ватману до хрестоподібно скріпленого ПВХ-профілю або будь-якого іншого тримає форму матеріалу.

Діючі лицяІсус, жителі (2 і більше осіб), що попереджають Ісуса, ізраїльтяни (2 і більше осіб).

оповідач: "Одного разу Ісус прийшов проповідувати в місто. Жителі міста все переплутали - все, що говорив Бог, і дуже сильно розчарувало його. Вони не повірили, що Ісус прийшов їм допомогти, і вирішили розіпнути його на хресті. Ісуса попередили про те, що хочуть зробити жителі міста, але він сказав «Якщо мене розтягнутий на хресті, то за мене Бог простить усіх вас, а ви більше не грішіть». І в п`ятницю його розтягнули на хресті, а потім поклали. Всі люди шкодували Ісуса і голосно плакали. І все вибачили за нього. А в неділю, на Великдень, Бог зробив чудо - він підняв Ісуса, і той був знову здоровий. Люди зраділи і говорили один одному: «Христос воскрес!» - «Воістину воскрес!». І Ісус приходив до своїх друзів-апостолам і до інших людей ще сорок днів, а потім повернувся до Бога".

дії. Ісус підходить до жителів міста, вони прислоняют до нього хрест і накидають поверх мотузку, він скорботно нахиляє голову. потім його "знімають" з хреста і, плачучи, укладають на стільці. Дзвенить дзвін, і він прокидається. Все зраділо вітають один одного. Тут можна прочитати різні вірші на Великдень.

великодні сценки для дітей

Сценарій №4. Подача Магдалиною яйця

реквізит: Пофарбоване червоне куряче яйце, хустину, стілець царя.

Діючі лиця: Магдалина, Тиберій.

оповідач: "У цей час царем був Тіберій, і Магдалина пішла до нього розповісти про те, що Ісус воскрес. До царя прийнято було ходити з подарунками, але у Магдалини не було нічого, крім курячого яйця, і вона принесла яйце. Цар Тиберій не повірив їй, що Ісус воскрес, і сказав: «Ніхто не може воскреснути, точно так же, як біле куряче яйце не може раптом стати червоним». І відразу після того, як він сказав ці слова, біле яйце Магдалини стало червоним. І тоді Тиберій повірив їй. Тому на Великдень ми фарбуємо яйця - щоб пам`ятати про чудесне воскресіння Ісуса Христа".

сценки на Великдень для молоді

дії. Магдалина розповідає Тиберію, що Ісус воскрес, він не вірить їй. Вона передає йому червоне яйце, і він переконується в тому, що вона сказала правду. Це заключна сценка на Великдень, і вона повинна бути урочистою.

Поділися в соц мережах:

Увага, тільки СЬОГОДНІ!

Схожі повідомлення


Увага, тільки СЬОГОДНІ!